40 Dagen Challenge

In alle jaargetijden
DonatieWordt vrijwilliger

pelgrims over herhaling

Onderweg gemaakt door samen elkaar te ontmoeten en mooi in elkaar gemonteerd door Rob Bruijnen

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

40 dagen challenge, Pelgrimeren in eigen land, nu we er toch zijn!

 

.

Pelgrimeren in eigen land, nu we er toch zijn!

De drie bronnen tocht in Heiloo en Egmond-Binnen is een ideale pelgrimsroute om te herhalen. Je kunt een minipelgrimage van een dag maken, maar ook samen met ons, alleen of met vrienden de uitdaging aangaan om de 40 dagen van Heiloo en Egmond te ervaren.

Een rondje is nooit genoeg, maar 40 zal toch zeker een grote voldoening gaan geven.

Drink water uit de heilige bronnen waar genezende en bijzondere krachten aan toegekend worden. Steek een kaars aan voor een naaste die het nodig heeft in de genadekapel of ontdek iets nieuws wat zich herhaaldelijk voordoet op deze bijzondere route.

Onderweg zijn er naast de drie bronnen en drie kloosters ook twee labyrinten, een voor de Willibrorduskerk en een op het Willibrordusterrein bij de “Oase van Rust”. Maak je eigen kloosterwandeling. Er is genoeg ruimte voor de stilte en voor ontmoeting.

Er zijn paalcirkels (woodhenge) die je kunt vergelijken met Stonehenge. Dit zijn vaak oude krachtplekken waar rituelen plaatsvonden. De mysterieuze Kattenberg heeft een soortgelijke achtergrond, al zijn de beweringen van zijn oorsprong uiteenlopend.

Ook zijn er meer dan drie kerken, een is goed verscholen, we zijn benieuwd of je hem ontdekt.

De Sufi Trail is de solo wandelretraite vanuit verbinding om te ont-moeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te overdenken en vooral om te genieten.

Naast de fysieke uitdaging is er voor de spirituele en geestelijke groei meer dan genoeg voeding onderweg. Het is een hele uitdaging een keuze te maken uit de vele bijzondere bezienswaardigheden aan de route. Waar blijf je langer stilstaan? Welke plek geeft je een fijn gevoel? Waar ga je dieper op in? Wie ga je ontmoeten? Wat zal het je brengen? We horen het graag van je! De mooiste 40 pelgrimage verhalen worden gebundeld in een pelgrimsboek.

Na betalen van je donatie voor het startpakket kan de 40 dagen challenge beginnen! Het enige wat nog rest is wandelschoenen aantrekken …

 

Als voorpret op je pelgrimage kun je ook kijken wat er van de volgende definities van pelgrim bij je passen:

1) Bedevaarder 2) Bedevaartganger 3) Bedevaartsganger 4) Geloofreiziger 5) Geloofsreiziger 6) hadji 7) Kruisvaarder 8) Mekkaganger 9) Reiziger

 

niet iedereen die ronddwaalt, is verloren.

Gewoon doen!

In je eigen tempo loop je de 40 dagen challenge van de drie bronnen pelgrimsroute. Wandel wanneer je het wilt, het maakt niets uit of je een dag loopt of 7 dagen of zelfs 40 dagen.

Sufi Trail, drie bronnen pelgrimsroute voert je langs drie heilige bronnen, drie kloosters, twee labyrinten, prachtige duinlandschap, monnikenpad, polders en de heilige bos Heiloo. Een mooie combinatie van mystiek, natuur, cultuur en de rust van herhaling.

Begin vandaag!

StartpakketDonatie
Share This