Hoe begint en eindigt een route? Dit is wel heel bijzonder eenvoudig maar ook ingewikkeld, het is maar hoe het je toevalt. Ooit reisde Mevlana Rumi vanuit zijn geboorteplek Balkh naar Oezbekistan om van de grote geleerde van destijds les te krijgen in de vele madrassa’s (universiteiten) van Khiva, Buchara en Samarkand. De start van de reis die Mevlana Rumi in zijn leven maakte krijgt nu een startpunt, namelijk Nukus in het noorden van Oezbekistan.

https://www.rumitrail.com/
De nieuwe website van de Rumi Trail, met het startpunt in Oezbekistan waar de fietsroute wordt ontwikkeld.

De Rumi Trail fietsroute wordt verkend en in kaart gebracht tot aan Termez aan de Afghaanse grens. Ook verschijnt er eind dit jaar net als bij de Sufi Trail een praktische fietsgids met fiets kaarten van 1: 100.000. Om alvast een idee te krijgen van het oudste kenniscentrum van de wereld en de fietsroute, kun je deze schitterende film bekijken evenals de Rumi Trail visuele kaart.

De Rumi Trail fietsroute in Uzbekistan

Burhanettin Carlak stelde onlangs een prachtig boek samen over Oezbekistan “De Parel van de zijderoute”. Hierin geven schrijvers vanuit meerdere perspectieven een kijkje in het adembenemende mooie land. Het boek is verkrijgbaar via onze webshop.

Share This