De Drie Heilige Bronnen

De drie heilige bronnen van Heiloo en Egmond-Binnen hebben ieder hun verhaal. De legendes monniken en derwisjen lijken op elkaar en daarom worden de putten op de Sufi Trail met elkaar verbonden.

 

 

De Drie Heilige Bronnen

De drie heilige bronnen van Heiloo en Egmond-Binnen hebben ieder hun verhaal. De legendes lijken op elkaar en daarom worden de putten op de Sufi Trail met elkaar verbonden.

Een unieke pelgrims ervaring van 40 dagen op eigen bodem. Door de duur en kracht van herhaling is het maar liefst de langste langeafstandspelgrimage van Nederland.
Met het startpakket begin je aan je veertigdaagse reis met thema’s, bezinningsteksten en natuurlijk een mooie stempel collectie voor je pelgrimsdagboek.

Runxput

De Runxput is de eerste put, die je tegen komt tijdens de wandeltocht. De legende verteld dat de Hollandse Graaf Dirk III (982-1039) uit deze put heeft gedronken. Dit gebeurde voor hij via Istanbul en Konya naar Jeruzalem pelgrimeerde.

In de geschiedenis van Egmond rond de twaalfde eeuw vinden we Dirk III terug. Hij draagt hierbij de bijnaam ‘Hierosolymita’ wat de Jeruzalemganger betekend.

De put staat bij Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Dit is het grootste Mariabedevaartplaats van Nederland. Het terrein straalt veel rust uit en is daarom zeker de moeite waard om te bekijken.

Adelbertusput

De Adelbertusakker is een christelijk heiligdom in Egmond-Binnen. De naam verwijst naar de heilige Adelbert van Egmond. Op de Adelbertusakker bevindt zich de Adelbertusput. Een waterbron waaraan ook genezende krachten worden toegeschreven. De put ligt op de plaats van het voormalige koor van een middeleeuwse kerk dat aan de Sint Adelbertusweg gelegen is. Aan het andere uiteinde van deze weg bevindt zich de Abdij van Egmond. 

Willibrordusput

De laatste put van de drie heilige bronnen is de Willibrordusput in Heiloo. Deze put ligt naast de Witte Kerk in de ommuring van het kerkhof aan de Heerenweg.

Aan het water van de Willibrordusput is een volksgeloof verbonden. Dit omdat het water een bijzondere kracht tegen ziektes zou bevatten. Het geneeskrachtige water werd vooral uitwendig gebruikt waarbij dagelijks de gebeden van Willibrordus diende te worden gelezen. 

Ontdek de bron van de vreugde, telkens weer

Al zou de wereld vol met doornen groeien, een liefdevol hart blijft altijd een hof waar rozen bloeien.

Mevlana Rumi

100% Pelgrimage

De Drie Heilige Bronnen bieden een volwaardige pelgrimage op eigen bodem. Eeuwen oude pelgrims gronden verwelkomen pelgrims van alle gezindten. Ben je gelovig  of  geloof  je nergens in, dan ben je aan het goede adres om te pelgrimeren en de ander te ontmoeten.

Adelbertus

Unieke pelgrimage van 40 dagen in Heiloo en Egmond-Binnen. Verdieping door middel van herhaling.

Een pelgrimage is Voeding voor de Geest.

In de herhaling zie je alles beter.

Gerda Fontijn

Mensen zijn ook bronnen.

 

Fatima Maria Bourri

40 Pelgrimage dagen

Wordt PelgrimDoneer
Share This