Yes, we zijn niet gestopt met voorbereiden van de komende karavaan of uitgestelde evenementen in Turkije. Wil je volgend jaar vanaf 10 mei met ons meelopen, laat het dan weten zodat we iedereen individueel van de voorpret kunnen laten genieten. De reis was al opgezet met alle vrijheid en zelfstandigheid tijdens je wandeling of fietsreis, maar wel met de zekerheid dat er medereizigers in de buurt zijn. Ondanks dat de geplande activiteiten van 2020 zijn afgelast, gaat de planning en voorpret voor de komende fiets- en wandelkaravaans van 2021 vrolijk door. De wandelkaravaan begint op 10 mei 2021 en duurt 40 dagen, je kunt te allen tijden meewandelen, zolang als je wilt. De fietskaravaan begint op 10 september 2021 en eindigt op 26 september. Hier is het wel praktisch als je de gehele periode met elkaar reist. Uiteraard is het ook altijd leuk als je elkaar toevallig tegenkomt tijdens deze karavaan evenementen. Ben je ook je reis aan het voorbereiden voor 2021? Laat het ons weten, we helpen graag.   

Fietsplezier in İznik, Turkije
Avondschoon bij de groene moskee in İznik, Turkije

Bijzondere steden zoals İznik (Nicea) zijn ideaal om met de fiets te ontdekken. Je kunt de hele oude stadmuur langsfietsen en vind er een schat aan historie. De Aya Sofia is de plek waar de eerste consilie werd gehouden..

wikipedia.org:

Het Eerste Concilie van Nicea was een concilie van christelijke bisschoppen die bijeengeroepen waren in Nicea in Bithynië (hedendaags İznik in Turkije) door de Romeinse keizer Constantijn I in 325. Dit eerste oecumenisch concilie was de eerste poging om consensus te bereiken in de Kerk door middel van een vergadering die het hele christendom vertegenwoordigde.

De grootste verwezenlijkingen van dit concilie waren de regeling van de christologische kwestie betreffende de aard van Jezus en zijn relatie tegenover God de Vader, de heilige geest, de opstelling van het eerste deel van de geloofsbelijdenis van Nicea-Constantinopel, het regelen van de datumberekening van Pasen en de afkondiging van het vroege canoniek recht.

Share This