Drie Bronnen Pelgrims

route

De Drie Bronnen Pelgrimsroute is met 816 kilometer de langste pelgrimsroute in Nederland. Het pelgrimsroute voert je van Heiloo en Egmond-Binnen via drie heilige bronnen, drie kloosters en twee labyrinten door een groene landschap weer naar Heiloo.

40 dagen

Sufi Trail brengt met de Drie Bronnen Pelgrimsroute een uniek wandel-concept van 40 dagen herhaling. Door 40 dagen dezelfde route te lopen leer je je omgeving beter kennen. En als je samen loopt elkaar, jezelf en niet te vergeten de mensen aan de route.

De seizoenen brengen een decor mee wat zich aan je openbaart. Bij een wekelijks ritme startend in November kom je na 40 maal een wekelijkse wandeling, uit op het moment supreme op dag 40. De bollen komen dan in alle geuren en kleuren uit de aarde.

De route zelf is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar blijkt ook bezield te zijn door mystiek, kunstenaars, geleerde en geestelijke. Er zijn maar liefst drie kloosters, drie heilige bronnen, zes kerken, twee labyrinten en zelfs prehistorische rituele plaatsen.

De beleving staat centraal en de ervaring leert dat geen enkele dag hetzelfde is en dat er een verdieping ontstaat in de wandelaar of pelgrim. Daarnaast bouw je vriendschappen op met mens, dier en de omgeving de route wordt een beetje van jezelf.

Doordat er meerdere 40-daagse wandelaars zijn kom je elkaar ook tegen en zijn er punten om stempels te verzamelen en in het logboek een tekst achter te laten. Op deze manier ontstaat het 40-daagse persoonlijke dagboek, waarin ruimte is om je beleving en stempels te noteren voor elke dag die je meemaakt. Ook zijn er in het wandeldagboek zikrs opgenomen om mee te nemen en te herhalen ter inspiratie. Laat je verrassen kijk wat de 40-daagse pelgrimage voor je in petto heeft.      

 

Eeuwenoude Pelgrims Route

De strandwallen waar we op lopen en de polders waar we doorheen waden zijn eigenlijk het allereerste Nederland en dat is te merken. Van heinde en verre zijn mensen naar juist deze plek getrokken voor bezinning, aanbidding en de vruchtbare aarde. 

Zo zijn er verhalen dat de Runxput verbonden is met Viking Rorik, de Adelbertusakker en Willibrordusput met leylijnen, er zouden maar liefst 36 leylijnen samenkomen in de toren van De Witte Kerk.

En wie weet waar de Kattenberg vandaan komt in het Heilige Heilooërbos?

Waren er hier heksen of genezers? Ontdek de geheimen van de Kattenberg.

 

beloning & betekenis

10

– 10 keer de pelgrimsronde en je begint je een pelgrim te voelen en met je embleem met 10 erop ben je ook zodanig zichtbaar voor anderen.

30

– 30 ronden brengt je verder dan je denkt maar ook minder ver dan je gehoopt had. Weg naar volwassenheid is niet zonder hindernissen.

7

– Nu verder verdiepen in het soefisme door extra zeven dagen te pelgrimeren.

20

– Na 20 keer de pelgrimsronde voel je je naast een pelgrim ook een Soefi.

 

40

– Je mag je een soefi noemen. Veertig dagen pelgrimeren op de Sufi Trail – Drie Bronnen Pelgrimage is volbracht.

3

– Aan alle mooie gebeurtenissen komt een einde en een begin van een nieuwe episode in je leven. Dus nog drie pelgrimsdagen en dan ga je beginnen met…

^

Emblemen

Met je startpakket ontvang je je eerst startmebleem met de herkenbare Soefi en naarmate je 10,20,30 en 40 ronden hebt gepelgrimeerd ontvang je de bijbehorende geborduurde embleem.

^

Pelgrimsgids

Een persoonlijke pelgrimsgids met een  achtergrond informatie, uitstekende kaarten, stempelpagina’s, dagelijkse affirmaties in de vorm van een Soefi zikr en ruimte voor de dagelijkse reflectie’s zijn in de gids opgenomen.

^

Sufi Wenssteen

Een door kunstenares Linda Pijl handgeschilderde soefi wenssteen met een spreuk is ook onderdeel van je startpakket.

^

Reis naar je hart

Sufi Trail drie bronnen pelgrimsroute is een pelgrimage naar je hart. Ontdek mooiheid van de omgeving en de goedheid van je medepelgrims.

Sufi trail turkije

Share This