Alberto Senna in de Tussenjaarkrant

De Sufi Trail is een prachtige wandeling dwars door de binnenlanden van Turkije en leent zich bij uitstek goed om stil te staan bij belangrijke keuzes in je leven. In een tussenjaar wil je zoveel mogelijk van de wereld zien. Toevalligerwijs zijn in het gebied van Anatolia uit alle omliggende landen, stammen en volkeren neergestreken die nog hun eigen gewoontes en authentieke sfeer hebben behouden. De wandeling begint in het bruisende Istanbul, de poort naar Orientale sferen. De route komt langs landelijke dorpen over de oude weg naar Mekka. Je zal ongelooflijk veel historie zien. De sfeer ontdekken en proeven uit de tijd zoals deze bekend is uit de sprookjes van 1001 nacht.  

De wandeling is 801 km en daagt je fysiek en geestelijk uit om je blik op de wereld te verbreden. De prachtige vergezichten op de hoogvlaktes zijn adembenemend mooi. De gastvrijheid van de vele lieve mensen langs deze route is ongekend. Door de hartverwarmende ontmoetingen met mensen van allerlei culturen, laat de Sufi Trail vaak een diepe indruk achter. Het mooie van de weg is dat je hem niet hoeft te vinden, de weg vindt jou. Voor praktische zaken zijn er twee handige wandelgidsen beschikbaar, in het Engels met gedetailleerde wandelkaarten. Uiteraard zijn er overal Wifi spots, Turkse thee gelegenheden, prachtige wandelpaden, bijzondere mensen, slaapplaatsen (ook bij de mensen thuis) en heerlijk vers eten wat je zelf kunt plukken. Ook kun je op je telefoon of navigatie apparaat gemakkelijk de GPX volgen.

Verdieping op de Sufi Trail

Een aanrader voor degene die zich in zichzelf wil verdiepen en de rijkdom wil ervaren die dit gebied te bieden heeft. De wandelroute eindigt in Konya. Hier bevindt zich de tombe van Mevlana Rumi, de wereldberoemde dichter en Sufi mysticus die ook vele diepzinnige uitspraken deed. Toepasselijk voor een tussenjaar is zijn uitspraak “Wat jij zoekt, zoekt jou.” Op de Sufi Trail kun je gevonden worden.

Tussenjaarkrant

Dankzij uitgeverij Aan De Slag kwam Alberto Senna in de Tussenjaarkrant. Een prachtige gelegenheid om zijn ervaringen te delen met jongeren in dezelfde positie.

Met heel veel dank aan Frank Meijer die ons de gelegenheid gaf om voor de Sufi Trail te adverteren in deze prachtige Tussenjaarkrant. De Tussenjaarkrant is ook als E-zine beschikbaar, maar vind je ook in de 232 grootste scholen in heel Nederland. Hieronder het inspirerende artikel.

Lees ook eerdere artikelen over Alberto Senna.

Artikel van Alberto Senna in de Tussenjaarkrant
Artikel van Alberto Senna in de Tussenjaarkrant deel 2
Collage van foto's van de reis van Alberto Senna


Share This