Op de Sufi Trail in Turkije werkt het contact maken voor een accommodatie anders dan dat we gewend zijn. Over het contact maken met personen die je kunnen helpen geven we een korte uitleg. Op deze manier kun je met een gerust gevoel op pad gaan. Het los kunnen laten van de angst om geen dak boven je hoofd te hebben aan het eind van de dag is wel zo fijn.

Contact: accommodatie

Contact maken in het dorp

In bijna elk dorp in Turkije zijn theehuizen en moskeeën. Ook heeft elk dorp een dorpshoofd die ‘muhtar’ wordt genoemd. Deze muthar is de geschikte persoon om je te helpen wanneer je voor het donker arriveert. Hij zal een plaats om te overnachten zoeken, na vertoon van je Sufi Trail-paspoort. Deze plek kan in een moskee of dorpskamer zijn of bij iemand thuis. Om in contact te komen met het dorpshoofd kun je in een theehuis gaan zitten. Na een kop Turkse thee kun je vragen naar de muhtar (meestal een man). Theehuizen zijn in het algemeen iets langer open, ook als het donker is. Toch is het verstandig om op tijd te stoppen met de wandeling zodat de kans groter is op een geschikte locatie.

De gastvrijheid in Turkije is erg hoog en je wordt door veel huishoudens verwelkomd. Dit kan in het begin wat onwennig voelen. Als een gezin waar je verblijft geen geld accepteert, kun je dit bijvoorbeeld verstoppen of iets aan de kinderen geven.

Ondersteuning onderweg

Met je Sufi Trail-paspoort heb je recht op ondersteuning van Stichting Sufi Trail. Je kunt voor contact altijd bellen, sms’en of whatsappen voor hulp met vertalingen voor slaap accommodaties. Op de Sufi Trail zijn ook speciale ‘Sufi Trail vrienden’ die je onderweg kunnen helpen plus een uitgebreide accommodatie lijst met adressen en contactgegevens.

Theehuis
Theehuis

Lees hier meer tips en tricks voor onderweg.

Share This