Groepswandeling Yalova

Mee met de groepswandelingen vanuit Yalova met Ahmet. Ahmet Yiğit s onze steun en toeverlaat voor de Sufi- wandelaar in Yalova. Hij werkt bij Staatsbosbeheer en in zijn vrije tijd organiseert hij wandelingen en activiteiten in de natuur. De evenementen in Yalova worden georganiseerd onder de naam ‘Yalova Ekoloji̇k Yaşam Ve Doğa’ Sporlari’. Het is een actieve club en elk weekend en ook in de avonden is er altijd wat te doen met Ahmet.

Wij sluiten ons altijd graag aan om met de groepen mee te lopen, te fietsen en deze keer ook paddenstoelen te roosteren. Het is enorm gezellig er worden vaak talloze foto’s genomen. Eten is altijd een vast onderdeel van een gezellige dag. De meeste mensen weten goed wat er in het bos te eten is en je ziet ook vaak verzamelaars van het een of ander. Op de paddenstoelentocht hadden de meesten zelfs mandjes aangeschaft. Een tekenfilmachtig tafereel, al die mensen met mandjes in de bergen.

Groepswandeling Yalova

Gezen Trek & Çep Der trekking

Op de Sufi Trail liepen wij met Gezen Trek & Çep Der trekking, twee groepen die met de bus en boot uit Istanbul kwamen om samen een dagje te wandelen. De dagtocht was van Kurtköy naar Güneyköy, een goed gemarkeerd stuk van de Sufi Trail door een prachtig sprookjesachtig bos. Het gemarkeerde hartje was erg in trek. Aan het eind van onze wandeling werd er gezamenlijk gemediteerd in Güneyköy en bezochten we een bijzondere tombe. Bussen komenaf en aan om deze tombe te bezoeken en voor zo een klein dorpje is dat een vermakelijk tafereel. Van een rustig moment in een, zo het lijkt ver van alles weg gehucht, kan het opeens omslaan in een drukte van jewelste met baby’s en oma’s in rolstoel om de heilige tombe te bezoeken.

Güneyköy is Sufi Trail- vriendelijk en weet van de pelgrimerende Sufi Parandeh’s af. Hier worden mensen als vanzelfsprekend aangesproken voor een slaapplek in de moskee. Een fascinerende wandeling, zo met een grote groep helemaal uit Istanbul voor een dagwandeling. Hun reis terug naar huis kan nog wel tot diep in de nacht duren. Een hele eer dat wandelaars zoveel moeite doen voor een enkele wandeldag op de Sufi Trail. Wij blijven ons verwonderen.

Share This