Konrad en Audrey zijn 18 november aangekomen in Konya en zijn momenteel goed op weg naar Jeruzalem. Sufi Trail is het perfecte wandelpad hiervoor, omdat het de oude Hadj-route naar Mekka volgt. Nog steeds wandelen veel pelgrims hier naartoe en dit is goed zichtbaar in het gebied. De overgebleven karavanserais (overnachtingsplek voor karavanen, Oosterse herberg) zijn een perfect voorbeeld van hoe de karavanen vroeger deze heilige gronden passeerden. Ook Jeruzalem en Bethlehem zijn voor velen de eindbestemming en al deze wegen hebben een rijke karavaangeschiedenis. Onze Konrad en Audrey hebben veilig het grote Taurusgebergte overgestoken en zijn ondertussen bijna bij de Middellandse Zee. 

De winters kunnen moeilijk zijn voor wandelaars, hoewel sommigen van de uitdaging houden. We blijven het koppel volgen en wensen ze veel warmte toe in de komende reis naar Jeruzalem.

Konrad heeft voor ons een reisverslag geschreven (Engels). Lees hem hier.

Meer wandelverhalen? Bekijk ze hier.

Mekka Trail

Konrad en Audrey reizen te voet naar Jeruzalem. Natalia is aan het onderzoeken wat de beste route richting Mekka is. Wij houden de Sufi Trail bij. We hebben allemaal hetzelfde doel: dromen verwezenlijken. Volgend jaar begint Natalia Mihai l met het verkennen van de Surre Yolu (Mekka Trail) en worden er tegelijkertijd kaarten gemaakt! Ook Konrad en Audrey, die een beetje Arabisch spreken, hebben hun krachten gebundeld zodat we je op de hoogte houden van ons project om naar Mekka te wandelen.

Neem contact op met Sedat Çakır om lid te worden van het route-ontwerpteam in OpenStreetMap.
Sedat Çakır
+31 6 508 90 696 WhatsApp | messenger et cetera

Mekka Trail
Share This