Ludo vande Woestyne schreef ons een brief waarin hij zijn mooie reis beschrijft. We willen deze graag met je delen:

Brief

Verleden jaar liep ik via de Sultans Trail van Wenen naar Istanbul. Hier moest ik door familie omstandigheen terug naar België keren. Het voelde als een gemis om niet verder naar Konya te wandelen.

Daar ik graag al wandelend met mijn rugzak als huisje, mijn wandelstokken als twee ondersteunende maatjes, de natuur zie ontwaken ging ik op pad. Dit jaar vertrok ik op 26 februari naar Istanbul op weg naar Konya.
Met de twee begeleide reisboekjes van Sedat en Iris, op de wandelbeurs in Gent ontvangen, samen met hun enthousiasme over hun Sufi Trail en gewapend met de OsmStreet app ging ik alleen op stap. Als een soort vision quest.

Hoofdzakelijk met gebarentaal (Turkse taal is niet aan mij besteed), zorgden voor een speciale soort communicatie.
‘Cay’ (theedrinken) wordt er van alle kanten geroepen (nieuwsgierig als ze zijn), geld bovenhalen was een belediging, foto maken en tonen zorgt voor lachende gezichten en langzaam maar zeker kwam er een soort vertrouwen, soms met gevolg: uitnodiging om te eten en of te slapen.
Ik had op de Sultan Trail al ontdekt hoe zuidelijker, hoe opener en vriendelijker de mensen waren, zo ook op de Sufi Trail.

Op 24 maart kwam ik in Konya aan. Dit na heel veel verschillende landschappen te hebben gezien en onderweg vrienden te hebben gemaakt. Kou, regen en sneeuw maar ook mooi weer zorgden voor extra afwisseling.
Minder leuke momenten zorgden ervoor dat ik nog meer genoot van al het goede en mooie dat ik tegenkwam.

Namaste Ludo

Ludo vande Woestyne en Ahmet Yiğit

Bedankt Iris en Sedat voor al de info, ondersteuning en inzet. Ik wens jullie het allerbeste….een vervolg richting Jeruzalem, Mekka…een droom die werkelijkheid wordt?

Rechts: Ludo vande Woestyne en Ahmet Yiğit (manager Yalova)

Sufi Trail

Wil je ook in de voetsporen treden van Ludo vande Woestyne? Bekijk de website (Engelstalig) voor meer informatie, koop de reisgidsen en neem contact met ons op voor advies.

Share This