Terugblik door Karel de Groot

Nu ik weer thuis ben, kijk ik nog beter terug  op mijn wandelreis langs de Sufi Trail en besef wat voor speciale reis het is geweest. Door Sedat, onze Turks sprekende organisator, was er steeds veel contact met de bewoners van de vele dorpen die wij passeerden. En door Kees zijn fluitspel ontmoetten wij veel mensen. De reacties van de dorpsbewoners waren bijna altijd heel hartelijk. Vaak werden wij uitgenodigd voor een kopje thee. Bij een bruiloft of besnijdenisfeest kregen wij vaak een volledige maaltijd aangeboden. .

We hebben vele mooie moskeeën gezien en stonden stil bij tombes om de aparte sfeer te kunnen ervaren, vaak versterkt door het fluitspel van Kees. Naast de grote, imposante en bekende plekken zoals  Roemi, hebben wij ook oude, onbekende en haast verscholen en verstilde plaatsen mogen zien en voelen. 

Door de hoge temperaturen, tussen de 25 en 30 graden overdag, was het lopen regelmatig pittig en maakten  wij dankbaar gebruik van de Turkse taxi’s om de laatste kilometers te overbruggen.

Al met al een zeer geslaagde reis die ik iedereen kan aanbevelen.

Hartelijke groet,

Karel

Meer wandelverhalen?
Lees ze hier!

Share This