Sufi Trail Turkije

Sufi Trail in Turkije loopt dwars door Anatolia en voert door grote steden en lieflijke dorpjes. Een moderne versie van de oude pelgrimage naar Jeruzalem en Mekka. De route start in Istanbul en eindigt na veertig dagen in Konya bij de tombe van Mevlana Rumi.

Sufi Trail Heiloo

Sufi Trail Heiloo is een ronde die voert langs heilige plekken in Heiloo en Egmond. Drie kloosters, Drie Bronnen een paalcirkel, het heilige bos en de katteberg met de prachtige oude lindeboom komen allemaal voor in één pelgrimsronde.​

Sufi Trail Heiloo is ooit bedoeld als oefenronde voor de grote pelgrimagetocht in Turkije, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen en innovatieve pelgrimsronde van veertig dagen in Nederland. Sinds 2015 wandelen we met groepen de Heilooronde en al doende ontstond het idee dat de pelgrimage van veertig dagen net zo goed veertig maal de ronde van Heiloo en Egmond kon zijn. In veertig dagen wandel je een afstand van 926 km. Samen met onze medewandelaars en het Sufi Trail- team, ontstonden er meer dan alleen ideeën en kregen we contact met allerlei bijzonderheden langs en op de route. Geen enkele ronde was hetzelfde en we zijn vast en zeker al veertig keer in Heiloo en/of Egmond geweest. Dit jaar heeft het Heiloo oefenrondje zelfs vleugels gekregen in de vorm van een “early adopters” projectgroep, die het concept veertig dagen dezelfde ronde lopen als pelgrimagetocht uitdiept, onderzoekt en in beeld brengt in een documentaire. Mede dankzij het thuisblijven deze zomer zijn naast het aankomende pelgrimsronde- boek dus heel wat ontwikkelingen die de originele bedoeling laten vervagen. De veertig dagen Heiloo en Egmond pelgrimsronde,  wie had dat ooit gedacht van een simpel oefenrondje voor Turkije?

Share This