VEELGESTELDE VRAGEN

ALLES WAT JE WILT WETEN VOORDAT JE GAAT PELGRIMEREN.

Vragen over inschrijving en startpakket

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven voor de Drie Bronnen Pelgrimsroute gaat door een eenmalige donatie aan de stichting. De stichting verstrekt daarop het startpakket. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hoe je de tocht invult.

 

In het startpakket zitten o.a. de routegids met je unieke inschrijfnummer, een geborduurde Sufi embleem, Sufi pet, Handgeschilderde Sufi aflegsteentje, ansichtkaarten en stickers.

In je routegids verzamel je stempels als bewijs dat je de route hebt gelopen.

 

Je kunt je inschrijven als pelgrim of voor iemand anders als een cadeau.

Hoe gaat het na de inschrijving verder?

Na inschrijving en betaling krijg je het startpakket toegezonden. Met de routegids kun je zelf je tocht en wandeldagen inplannen.

 

In de Willibrorduskerk krijg je je eerste stempel en je kunt meteen de labyrint lopen.

 

Kerk gesloten?

 

Wanneer de Willibrorduskerk gesloten is, kun je je verdere stempels halen bij de Oesdom, Abdij van Egmond en zelf stempelen op de Adelbertusakker.

 

Maandoverzicht veertigers

 

Elk maand publiceren we in onze nieuwsbrief een overzicht met alle pelgrims die de Sufi Trail – Drie Bronnen Pelgrimsroute 40 keer hebben gelopen: de “veertigers”. 

Wil je ook in dit overzicht, mail dan naar sufitrail@gmail.com. Vanwege de privacy, komen alleen pelgrims die zich hier melden, in het overzicht.

Ik wil alleen de Drie Bronnen Pelgrimsroute wandelgids, kan dat?

De Die Bronnen Pelgrimsroute van de Sufi Trail met alleen een wandelgids?

Nee, dat gaat niet. De Sufi Trail wandelgids is een persoonlijk document met je unieke pelgrimsnummer en onderdeel van het startpakket voor pelgrims met daarin ook de andere kenmerken van de tocht. De Drie Bronnen Pelgrimsroute is meer dan alleen een wandelroute.

 Als je een mooie wandeling wil, zijn er rondom Heiloo, Limmen en Egmonden mogelijkheden genoeg. Kijk op wandelnet.nl naar mooie wandelroutes.

Ik wil een startpakket zonder verzendkosten, kan dat?

Je kunt het startpakket zonder verzendkosten kopen via de webshop.

Je kunt je startpakket ophalen in Haarlem na afspraak of elke zaterdag om 09.45 uur bij station Heiloo tijdens de wekelijkse pelgrimage ronde.

Ik wil met eigen groep lopen, hoe gaat dat?

Je kunt uiteraard je eigen groep samenstellen met wie je regelmatig wilt gaan lopen. Indien gewenst kunnen we een of meerdere dagen meelopen. 

 

Algemene vragen

Ik ben hooggevoelig, kan ik ook de driebronnen pelgrimsroute wandelen?

Ja, de Drie Bronnen Pelgrimsroute is geschikt voor de hooggevoelige mensen die even hun hoofd willen leegmaken. Het is meditatief en laagdrempelig waardoor je meteen thuis voelt. Pelgrimeren is goed voor je geest en lichaam.

 

Vragen over de route en de overnachtingen

Is de route gemarkeerd?

Route is gemarkeerd met de Sufi Trail stickers en rode houten en geborduurde hartjes. We hebben niet de gehele route kunnen markeren en soms worden onze hartjes door liefhebbers mee naar huis genomen.

Je kunt de route echter vrij gemakkelijk lopen dankzij de routegids met detailkaarten en puntsgewijze beschrijving.

GPS op apparaat of mobiel

Voor pelgrims is een GPS-track beschikbaar. Tegelijk met je inschrijving ontvang je de digitale informatie pakket met daarin de GPS-track

Heb je geen gps-apparaat dan kun je meerdere  apps downloaden. Afhankelijk van de app heb kun je een aparte gps track in KML-formaat nodig hebben.


Kan ik de route achterelkaar lopen?

Je kunt de dagen indelen zoals je het wilt. Je kunt elke week een dag lopen of alle 40 dagen in een keer achter elkaar.

Zeven dagen achter elkaar is in ieder geval aan te raden.

Het is jouw pelgrimage en je mag het indelen zoals jij het wilt.

GPS track van de route?

Tegelijkertijd met je inschrijving ontvang je van de stichting Sufi Trail je digitale informatie pakket per email toegestuurd.

Hierin is ook een Gps-track inbegrepen in GPX en KML-formaat. Afhankelijk van de app of de GSM-apparaat die je gebruikt kun je een van de bestanden gebruiken.

Kom je er niet uit stuur dan een email naar sufitrail@gmail.com

Waar kan ik stempels krijgen?

Op de Drie Bronnen Pelgrimsroute kun je stempels verzamelen in je persoonlijke wandelgids. Je kunt in Willibrorduskerk, het Oesdom, abdij van Egmond, Florias bloemenwinkel en Adelbertusakker stempels krijgen.

Er zijn ook ambulante stempelaars onderweg. Als je geluk hebt dan kom je een ambulante stempelaar tegen

Hoe wordt ik als pelgrim onderweg herkend?

In de pelgrims startpakket vindt je een Sufi Trail petje en een geborduurde embleem voor je rugtas zodat je onderweg herkenbaar bent voor de medepelgrims.

Wanneer is de beste tijd om te gaan?

Vandaag is het beste dag om te lopen. Drie bronnen pelgrimsroute is geschikt om in alle jaargetijden te lopen. Waarom wachten op een morgen als het vandaag kan.

Overnachten op de route?

In de routegids hebben adressen opgenomen van B&B’s en campings. Er zijn ook overnachting adressen beschikbaar met vrienden op de fiets pasje.

Er is ook een groepsaccommodatie op de route.

Toiletten onderweg?

Er zijn toiletten op het perron op het station Heiloo. Verder in Willibrordus kerk, terrein van het Oesdom, abdij van Egmond en in diverse cafés en eetgelegenheden.

Labyrinten onderweg?

Op de drie bronnen pelgrimsroute vindt je twee labyrinten. Labyrint voor de Willibrorduskerk is een kopie van het labyrint van Chartres en het labyrint op het terrein van het GGZ-terrein is een oer labyrint in het van een spiraal. Het zijn ideale plekken voor mensen die eens een labyrint willen lopen en voor de labyrintwerkers die meer uit een labyrint wandeling willen halen.

Hoe begin ik mijn Pelgrimage?

w

Koop je startpakket

Het begint allemaal met je donatie voor je startpakket

Kijk in je agenda

Maak een dag vrij voor je eerste pelgrimsdag.

Begin te pelgrimeren!

Je hebt je startpakket en een datum voor je eerste pelgrimsdag. Kom en pelgrimeer!

Share This